4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Timbaaltjes van tonijn en komkommer

Timbaaltjes van tonijn en komkommer

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

350 gram tonijn naturel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine glaasjes

  • 1 Snijd beide kanten van de komkommer recht af. Maak met een kaasschaaf lange plakken en leg deze plat op een schaal. Besprenkel de komkommerplakken met de azijn en maal er zout en peper over. Laat dit intrekken.
  • 2 Prak de tonijn door de roomkaas. Meng de bosuitjes en peterselie erdoor tot een smeuïg geheel en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bedek kleine glaasjes met een of meerdere repen komkommer door deze erin te rollen en goed tegen de zijkanten aan te drukken.
  • 4 Vul de komkommer met het tonijnmengsel en druk goed aan. Laat dit in de koelkast afgedekt een uurtje opstijven (of maak de timbaaltjes een dag van tevoren).
  • 5 Stort de timbaaltjes op een klein bordje en serveer met toast.

bereidingstip

Vervang de bosuitjes door kappertjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 19 gram