4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
recepten Tiramisu con gelato e fragole

Tiramisu con gelato e fragole

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje munt
2 takjes basilicum
1 eetlepel poedersuiker
400 gram aardbeien
25 gram pistachenoten
200 gram witte chocolade
3 eetlepels likeur
10 lange vingers
500 milliliter roomijs

benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Laat het ijs een beetje zachter worden zodat het makkelijk te scheppen is.
  • 2 Bekleed intussen de cakevorm met een groot stuk vershoudfolie en laat het folie aan beide kanten over de vorm hangen.
  • 3 Verdeel 5 lange vingers over de bodem van de vorm en besprenkel met de helft van de likeur.
  • 4 Verdeel de helft van het ijs hierover en bestrooi met een royale laag geraspte chocolade en pistachenoten.
  • 5 Herhaal deze 3 stappen tot al het ijs, chocolade en nootjes op zijn.
  • 6 Dek af met het folie en zet minimaal 2 uur in de diepvries.
  • 7 Schep de aardbeien om met de suiker en kruiden en laat afgedekt circa 30 minuten trekken.
  • 8 Schep een paar keer om.
  • 9 Stort de ijstaart op een plank en snijd er per persoon een dikke plak van. Leg op bordjes en schep er wat aardbeien bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 11 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier