voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
recepten Tiramisu con gelato e fragole

Tiramisu con gelato e fragole

ingredi├źnten

500 milliliter roomijs

10 lange vingers

3 eetlepels likeur

200 gram witte chocolade

25 gram pistachenoten

400 gram aardbeien

1 eetlepel poedersuiker

2 takjes basilicum

1 takje munt


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Laat het ijs een beetje zachter worden zodat het makkelijk te scheppen is.
  • 2 Bekleed intussen de cakevorm met een groot stuk vershoudfolie en laat het folie aan beide kanten over de vorm hangen.
  • 3 Verdeel 5 lange vingers over de bodem van de vorm en besprenkel met de helft van de likeur.
  • 4 Verdeel de helft van het ijs hierover en bestrooi met een royale laag geraspte chocolade en pistachenoten.
  • 5 Herhaal deze 3 stappen tot al het ijs, chocolade en nootjes op zijn.
  • 6 Dek af met het folie en zet minimaal 2 uur in de diepvries.
  • 7 Schep de aardbeien om met de suiker en kruiden en laat afgedekt circa 30 minuten trekken.
  • 8 Schep een paar keer om.
  • 9 Stort de ijstaart op een plank en snijd er per persoon een dikke plak van. Leg op bordjes en schep er wat aardbeien bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier