8 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, tussengerecht
home recepten Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto

Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto

ingrediënten


20 min
8 personen
25 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

spriet bieslook

dit product is niet beschikbaar

12 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

hartvormige steker

  • 1 Rooster de boterhammen en steek uit elke snee 4 vormpjes.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor en leg de stukken paprika op een bakplaat. Rooster de paprika’s tot het vel er zwartgeblakerd uitziet.
  • 3 Leg in een kom, dek af met folie en laat circa 10 minuten staan. Wrijf het vel van de paprika’s eraf in een kom met koud water en snijd het vruchtvlees in brede repen.
  • 4 Schep om met 1 eetlepel olie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Pureer de 12 sprieten bieslook, de peterselie, 3 eetlepels olijfolie, de citroenrasp, de knoflook, de cashewnoten en de kaas tot een dikke pesto.
  • 6 Beleg de toastjes met de paprika en wat bieslookpesto. Garneer met sprietjes bieslook.

wijnadvies

Lekker en feestelijk met een lichtbruisende Gatão Vinho Verde, Indomita Sauvignon Blanc of Nava Rueda. Ook rosé is graag van de partij: Eco Balance, Vega Libre of Rosé de France.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté