4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Tofu masala

Tofu masala

ingrediënten


45 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

250 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Week de cashewnoten 15 minuten in water. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Dep de tofu droog en meng met de garam masala, 1 eetlepel gember en 1 eetlepel van de knoflook.
  • 2 Rooster de tofu op de bakplaat in de oven. Laat intussen de boter smelten voor de saus en voeg de rest van de knoflook en gember toe.
  • 3 Bak de knoflook en gember geurig, maar laat niet verkleuren. Voeg de tomaten toe en bak tot de tomaten heel zacht zijn.
  • 4 Voeg de rode peper, cashewnoten met wat van het weekvocht en de honing toe aan de saus en bak circa 10 minuten op een lage stand. Pureer de saus met een staafmixer en voeg het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg de tofu toe aan de saus en warm circa 2 minuten mee. Bestrooi met de koriander. Lekker met naanbrood en/of rijst, komkommerraita (zie recept elders op boodschappen.nl) en een spinaziesalade.

bereidingstip

Zelf garam masala maken? Kijk voor een recept elders op boodschappen.nl

wijnadvies

Hardys VR Chardonnay is bij dit recept een goede keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté