4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
recepten Tom kha kai

Tom kha kai

ingrediënten


40 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

75 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 stengels citroengras
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de bouillon in een soeppan en voeg het citroengras, de knoflook, gember en rode peper toe. Laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 2 Voeg vervolgens de kipfilet, kokosmelk, suiker en champignons toe en laat nog circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Schep de kipfilet uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Leg de kip terug in de pan, voeg de vissaus en taugé toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de soep met de koriander en partjes limoen.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner of Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté