eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Tomaten-basilicumsaus

Tomaten-basilicumsaus

ingrediënten


30 min
1 bakje basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

schone fles

  • 1 Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in stukken.
  • 2 Verhit de olie in een ruime pan. Fruit de knoflook met de basilicum 2 min. Schep de tomaten erdoor en bak nog 3 min. zachtjes.
  • 3 Leg een deksel op de pan en kook de saus 30 min. zachtjes, tot de tomaten boterzacht zijn.
  • 4 Haal de pan van de warmtebron en pureer de tomaten met de staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en/of peper.
  • 5 Schenk de warme tomatensaus in de fles. Sluit af met het deksel, zet de fles voorzichtig ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar de tomatensaus rechtop op een koele, donkere plek.

bereidingstip

Aan deze basissaus geef je gemakkelijk extra smaak met een extra handvol gesneden basilicum, wat zongedroogde tomaten of zwarte olijven zonder pit.. De saus kun je op een koele, donkere plek minimaal een half jaar bewaren. Bewaar een open pot maximaal 3 dagen in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 813 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 14 gram