4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
recepten Tomaten-groentesoep met balletjes

Tomaten-groentesoep met balletjes

ingrediënten


30 min
4 personen
3 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

4 glazen

4 soepkommen

  • 1 Schrap de wortel met een dunschiller. Snijd de wortel in dikke plakjes en snijd deze in blokjes. Snijd 1 stengel bleekselderij in smalle boogjes.
  • 2 Snijd de ui doormidden. Haal de schil eraf en leg de helften met de snijkant naar beneden op een vochtige snijplank. Snijd de halve uien horizontaal in plakken, maar niet helemaal door. Snijd dan verticaal zodat je snippers krijgt.
  • 3 Snijd de tomaten in partjes of stukken.
  • 4 Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de wortel, bleekselderijboogjes, ui, een beetje zout en peper toe en roerbak 5 minuten.
  • 5 Kook 750 ml water en los de bouillonblokjes erin op tot je bouillon hebt. Haal de blaadjes van de tijm en voeg met de tomaten en de bouillon toe aan de groenten. Kook zachtjes 12 minuten.
  • 6 Snijd of knip het vel van de saucijsjes open en haal het eraf. Snijd het worstvlees in stukken en vorm met vochtige handen kleine balletjes ervan. Verhit 1 theelepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes 4 minuten. Snijd de andere stengel bleekselderij doormidden en snijd elk stuk in de lengte in 2 lange staafjes, zodat je er 4 hebt. kte, zet hem dan aan en pureer de soep. 8. Schep de balletjes in de soep en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer met de bleekselderijstengels.
  • 7 Zet de hete soeppan met ovenwanten eventueel op een onderzetter of vochtige doek. Zet de staafmixer in de soep, diep onder de oppervlakte, zet hem dan aan en pureer de soep.
  • 8 Schep de balletjes in de soep en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer met de bleekselderijstengels.

bereidingstip

Gebruik 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden in plaats van tijm voor dit recept. . Koop kant-en-klare verse soepballetjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 15 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst