gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Tomaten op olie

Tomaten op olie

ingrediënten


15 min
citroen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje salie
1 kilogram tomaat

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

3 schone jampotten met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Leg de stukken tomaat op de bakplaat en bestrooi met zout. Leg de salieblaadjes ertussen. Besprenkel met wat olijfolie en schuif in het midden van de oven.
  • 3 Laat de deur met een pollepel ertussen op een kier staan en droog de tomaten in circa 2 uur.
  • 4 Laat afkoelen en meng met de citroenrasp en het citroensap.
  • 5 Schep in brandschone afsluitbare glazen potten en schenk de olijfolie erover tot de tomaten onder staan.
  • 6 Bewaar de potten luchtdicht in de koelkast. De inhoud blijft in de koelkast maximaal 1 week goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1580 kcal
vet 170 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 2 gram