4 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
home recepten Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

ingrediënten


45 min
4 personen
1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 klein stokbrood

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn.
  • 3 Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf.
  • 4 Pureer de paprika’s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren).
  • 5 Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon.
  • 6 Rooster de plakken stokbrood. Hak de spinazie, de walnoten en de knoflook.
  • 7 Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij.
  • 8 Meng de crème fraîche met de kurkuma.
  • 9 Serveer de soep met de crème fraîche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté