- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat.
- 2 Bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn.
- 3 Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf.
- 4 Pureer de paprika’s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren).
- 5 Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon.
- 6 Rooster de plakken stokbrood. Hak de spinazie, de walnoten en de knoflook.
- 7 Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij.
- 8 Meng de crème fraîche met de kurkuma.
- 9 Serveer de soep met de crème fraîche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.