4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Tomaten-ricottataart met basilicum

Tomaten-ricottataart met basilicum

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 rol pizzadeeg met tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in met de olie. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 2 Rasp de kaas. Snijd de blaadjes van de basilicum klein. Klop in een ruime kom de eieren los. Meng de kaas, ricotta en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de trostomaten in kwarten. Verdeel het ei-ricottamengsel over de deegbodem. Druk er de tomaten en cherrytomaatjes in.
  • 4 Bak de tomatentaart in 30 min. lichtbruin en gaar in de oven.

bereidingstip

Lekker met een salade van rucola met balsamicoazijn en olijfolie extra vierge.. Bewaar de tomatensaus voor een pastasaus of soep.. Snijd deegrestjes in stukjes. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano en zout. Bak de pizzastukjes in de oven in 10 min. goudbruin en knapperig. Serveer de pizzastukjes erbij of strooi als croutons over een salade.. Je kunt voor dit recept ook plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 633 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 27 gram