4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Tomatenbouillon met stokbrood en kruidenpesto

Tomatenbouillon met stokbrood en kruidenpesto

ingrediënten


25 min
4 personen
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 handje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram soepballetjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot vleesbouillon

  • 1 Pureer voor de kruidenpesto de knoflook met de dille, bladselderij, feta en een beetje zout en peper. Voeg in een straaltje olijfolie toe tot de pesto de juiste dikte heeft.
  • 2 Voeg aan de vleesbouillon 1,5 pot water en de tomatenblokjes met sap toe. Schep de soepballetjes en de peultjes erdoor en kook zachtjes 3-4 minuten tot de balletjes en peultjes gaar zijn.
  • 3 Schep een lepel kruidenpesto in de tomatenbouillon en bestrooi met de bosui en nog wat dille. Serveer met het stokbrood en de rest van de kruidenpesto.

bereidingstip

Vervang de peultjes in dit recept door sugarsnaps, diepvriesdoperwten of bleekselderij in boogjes.

wijnadvies

Hoop Huis Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté