4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Tomatencarpaccio met selderij en kaas

Tomatencarpaccio met selderij en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels halvanaise

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels magere yoghurt

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram extra belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram selderijreepjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

6 trostomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 2 Leg de tomatenplakken naast elkaar op de borden.
  • 3 Strooi er een beetje (zee)zout over. Leg een pluk sla in het midden op de tomaten.
  • 4 Schik de selderijreepjes, de noten en de kaas op de sla.
  • 5 Sprenkel de dressing erover en garneer met bieslook.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Tomaten verlangen knapperig wit. Onze witte huiswijn smaakt dan prima. Maar ook altijd goed is Sauvignon Blanc, en daarin is veel keuze. Denk aan Touraine Sauvignon, Jean Sablenay, Danie de Wet of Qué Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram