4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Tomatenmascarponesoep met krokante basilicumbroodjes

Tomatenmascarponesoep met krokante basilicumbroodjes

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 brunchbroodjes
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 verspakket voor tomatensoep

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking met 2 el olijfolie.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de brunchbroodjes open en leg de helften op de bolle kant op de bakplaat.
  • 3 Pers de knoflook boven de laatste 3 el olijfolie. Hak 1 takje basilicum fijn en meng ook door de olie. Besprenkel de broodjes met de basilicumolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 6-8 min. lichtbruin en krokant.
  • 5 Verdeel de soep over 4 diepe borden. Schep een lepel mascarpone in elk bord soep. Bestrooi met de blaadjes van het laatste takje basilicum. Serveer met de basilicumbroodjes.

bereidingstip

Zit je oven al vol? Bak de broodjes in de airfryer op 180°C gedurende 4-6 min.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 368 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 7 gram