4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatenrisotto met knoflookkruim

Tomatenrisotto met knoflookkruim

ingrediënten


30 min
4 personen
oregano

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer met hakmolen

  • 1 Schep de tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon in 3 delen toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je de volgende portie toevoegt. Kook de risotto zo in 18-20 min. gaar
  • 2 Maal intussen in de hakmolen het brood (met korst) fijn. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak het broodkruim in 4 min. lichtbruin en krokant. Pers het laatste teentje knoflook erboven en bak nog 1 min. Breng het knoflookkruim (pangrattato) op smaak met zout.
  • 3 Breng de risotto op smaak met de basilicum of oregano, zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de pangrattato.
  • 4 Snipper de ui. Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui en gesneden knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor. Bak 2 min. op een lage stand tot de korrels glanzen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 449 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst