4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatenrisotto met salami en zeevruchten

Tomatenrisotto met salami en zeevruchten

ingrediënten


30 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde zeevruchten
1 scheutje rode wijn
300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de tomatenblokjes met sap door de bouillon. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Bak de salami circa 2 minuten mee.
  • 2 Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Blus eventueel af met een scheutje rode wijn. Voeg een soeplepel tomatenbouillon toe en verwarm al roerend totdat deze is opgenomen door de rijst.
  • 3 Schep een deel van de zeevruchten erdoor. Herhaal dit tot de rijst smeuïg is.
  • 4 Voeg de rest van de olijfolie toe en serveer bestrooid met de bosuitjes. Lekker met citroen.

bereidingstip

Vervang de zeevruchtenmix door gekookte mosselen.. Neem in plaats van de salami reepjes rauwe ham.. Overgebleven rijst kun je makkelijk verwerken tot ‘arancini’, gefrituurde risottoballetjes. Laat de risotto afkoelen. Meng de rijst met Parmezaanse kaas, een geklopt ei en zout en peper naar smaak. Rol balletjes van de risotto en wentel ze achtereenvolgens door bloem, een losgeklopt ei en paneermeel. Verhit olie in een grote pan. Frituur de borrelhapjes in circa 3 minuten tot ze goudbruin zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté