4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatensoep met tomatenpuree

Tomatensoep met tomatenpuree

ingrediënten


25 min
4 personen
2 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

750 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree, de knoflook en de ui op een lage stand.
  • 2 Breng op smaak met zout, peper en de suiker en blijf circa 5 minuten roeren tot de ui zacht is.
  • 3 Voeg de bouillontabletten, de tomaten en 750 ml kokend water toe en roer goed door.
  • 4 Laat de soep met het deksel op de pan circa 15 minuten koken op een lage stand.
  • 5 Verwijder intussen het vel van de saucijzen en snijd het vlees in plakjes van circa ½ centimeter.
  • 6 Rol van de plakjes ronde balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de balletjes op een lage stand gaar. Schep tussendoor steeds om.
  • 7 Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de gehaktballetjes toe en roer goed door. Lekker met brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 12 gram