4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatentaart met sardines

Tomatentaart met sardines

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels slasaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 kropsla

dit product is niet beschikbaar

200 gram sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tomaat

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork.
  • 2 Leg een stuk bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 10 minuten in het midden van de oven en haal hem daarna uit de oven. Laat de oven aan staan. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling.
  • 3 Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in vieren.
  • 4 Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook, venkel en rozemarijn 3-4 minuten.
  • 5 Schep de tomaten, zout en peper erdoor en bak 2 minuten mee.
  • 6 Verdeel het groentemengsel over de deegbodem. Leg de sardines erop en giet er wat olie uit het blikje over. Bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Scheur de sla iets kleiner en meng met de komkommer en feta. Schep er de slasaus, gemengd met Provençaalse kruiden, door. Serveer de taart met de salade


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 20 gram