2 personen
gemiddeld
25 min.
brunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Tompouce d'amour

Tompouce d'amour

ingrediënten


25 min
2 personen
courgette

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Knip of snijd elk plakje bladerdeeg bij tot een groot hart. Leg de harten op de bakplaat, bestrijk ze met ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • 3 Verwarm de (warm)gerookte zalm in een koekenpan met deksel en trek het zalmvlees los.
  • 4 Verwarm de saffraansaus op een lage stand en pureer eventueel schuimig met een staafmixer.
  • 5 Leg een bladerdeeghart op elk (voorverwarmd) bord en verdeel stukjes zalm erover. Drapeer hierop losjes een paar plakken courgette. Leg de andere bladerdeegharten erop en giet een straaltje saffraansaus rondom de tompouces.

wijnadvies

Bij dit recept past Green Grüner Veltliner of Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 486 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 18 gram