gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Tompouce met zomerfruit en ricotta

Tompouce met zomerfruit en ricotta

ingrediënten


30 min
5 takjes rode bessen

dit product is niet beschikbaar

125 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

125 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

hittebestendig rooster

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Halveer de plakjes deeg en leg ze op de bakplaat. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Leg een rooster op de deegplakjes zodat ze niet te veel gaan rijzen tijdens het bakken.
  • 3 Bak in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en krokant. Controleer tussendoor of het deeg niet te bruin wordt.
  • 4 Klop het eiwit los met 1 eetlepel lauwwarm water. Verwijder het rooster en bestrijk het deeg met het eiwit. Zet het deeg nog 2 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  • 5 Klop de slagroom stijf. Meng de ricotta met de slagroom, 50 gram poedersuiker en de vanillesuiker. Strijk van de helft van dit mengsel een laag op 5 deegplakjes.
  • 6 Verdeel de frambozen en bramen erover (houd wat fruit apart voor bovenop). Verdeel de helft van de overgebleven ricottaroom erover en dek af met de overige deegplakjes.
  • 7 Garneer de bovenkant van de tompouce met het achtergehouden fruit en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Neem in dit recept in plaats van ricotta banketbakkersroom met stijfgeklopte slagroom of gebruik volle kwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 8 gram