4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 focaccia

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

380 gram tonijn

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram cannellinibonen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de helft van de rucola met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing en zet apart.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wrijf een schaal in met de knoflook.
  • 3 Snijd de rest van de rucola grof en leg deze in de schaal. Voeg de pijnboompitten, cannellinibonen, kerstomaten, de helft van de bosui, de tonijn en de rucoladressing toe en meng luchtig.
  • 4 Bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met ciabatta en de rest van de olijfolie met zeezout.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté