- 1 Giet de tonijn af en meng met de helft van de ui, bleekselderij, broodkruim, ei en 1 eetlepel chilisaus. Vorm 2 burgers. Meng de rest van de chilisaus met de mayonaise en houd apart.
- 2 Snijd de broodjes open. Schaaf de komkommer in lange linten. Verdeel de komkommer en tomaat over de onderste broodhelften. Bestrooi met zout en peper.
- 3 Verhit de olijfolie en bak de tonijnburgers 2 minuten per kant. Leg ze op de broodjes. Schep 1 eetlepel chilimayonaise erop en bestrooi met de rest van de ui. Serveer met de chips en de rest van de chilimayonaise.
bereidingstip
Voeg 2 fijngehakte ansjovisfilets en 1 eetlepel kappertjes toe aan de tonijn. . Vervang de chilisaus in dit recept door 2 eetlepels pesto. Meng ½ eetlepel door het tonijnmengsel en de rest door de mayonaise.