2 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Tonijnburger met chilimayo

Tonijnburger met chilimayo

ingrediënten


25 min
2 personen
1 zakje chips

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 stuk komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 kaiserbroodjes

dit product is niet beschikbaar

2 Italiaanse bollen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet de tonijn af en meng met de helft van de ui, bleekselderij, broodkruim, ei en 1 eetlepel chilisaus. Vorm 2 burgers. Meng de rest van de chilisaus met de mayonaise en houd apart.
  • 2 Snijd de broodjes open. Schaaf de komkommer in lange linten. Verdeel de komkommer en tomaat over de onderste broodhelften. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak de tonijnburgers 2 minuten per kant. Leg ze op de broodjes. Schep 1 eetlepel chilimayonaise erop en bestrooi met de rest van de ui. Serveer met de chips en de rest van de chilimayonaise.

bereidingstip

Voeg 2 fijngehakte ansjovisfilets en 1 eetlepel kappertjes toe aan de tonijn. . Vervang de chilisaus in dit recept door 2 eetlepels pesto. Meng ½ eetlepel door het tonijnmengsel en de rest door de mayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1195 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 35 gram