- 1 Laat de tonijn uitlekken. Snipper de ui fijn. Hak ook de kappertjes fijn.
- 2 Meng de tonijn, ui en kappertjes met de yoghurt en oregano. Breng op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Voeg ook wat fijngesneden paprika, komkommer of maïs (blik) toe voor een tonijn-groentesalade.. <h4>Serveersuggesties en combinatietips</h4> Serveer tonijnsalade op toast of als vulling voor een wrap. Voeg wat verse kruiden toe, zoals dille of peterselie, om de smaak nog beter uit te laten komen.. <h4>Verantwoorde variant maken</h4> Vervang mayonaise door Griekse yoghurt om een lichtere versie van de tonijnsalade te maken. Dit zorgt voor minder vet, maar behoudt de romige textuur en frisse smaak.. <h4>Hoelang kun je zelfgemaakte tonijnsalade bewaren?</h4> Die kun je 2 à 3 dagen in je koelkast bewaren, in een goed afgesloten bakje. Je kunt tonijnsalade beter niet invriezen, omdat de textuur dan heel erg verandert. . <h4>Hoe maak je tonijn lekker?</h4> • Knijp het overtollige water eruit. <br/> • Gebruik de mayonaise die jij het lekkerst vindt, want dat is immers de basis.<br/> • Laat de smaken intrekken. Dat doe je door de tonijnsalade even in de koelkast te laten staan, voordat je hem serveert.<br/> • Voeg kruiden en extra ingrediënten toe aan je salade. Wil je een klassieke en frisse smaak? Kies dan voor selderij en citroensap.<br/> • Tip: tonijn uit blik is nooit rauw. Wil je verse tonijn bij je salade? Bak of gril die dan eerst. Rauwe, verse tonijn kan namelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. <br/>. <h4>Is tonijnsalade gezond?</h4> In tonijnsalade zitten weinig suiker en zout, en juist veel eiwit en omega-3 vetzuren. Ook valt het aantal calorieën heel hard mee. Die zitten hem vooral in de mayonaise. Die kun je vervangen door minder magere yoghurt, cottage cheese of magere kwark.