6 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Tonijntaart met rode ui

Tonijntaart met rode ui

ingrediënten


15 min
6 personen
100 milliliter koffieroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram tonijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

benodigdheden

quichevorm

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bekleed hem met het deeg. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork. Leg het overgebleven deeg apart.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en knoflook 4 minuten.
  • 3 Meng de tonijn en peterselie erdoor. Schep het vis-uienmengsel op de deegbodem.
  • 4 Meng de eieren met zout, peper, belegen kaas, feta en room en schenk dit over de vulling. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje op de rand van de taart en plak dit goed vast met een beetje water.
  • 5 Bak de taart in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 27 gram