- 1 Breng de room tegen de kook aan. Giet deze over de witte chocolade en laat 2 minuten staan. Klop de room met de chocolade dikker en meng de likeur erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- 2 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Plak de soesjes met het chocolademengsel op elkaar tot een piramide.
- 3 Verdun het chocolademengsel als dit te dik is met nog een beetje room en sprenkel het over de soesjesberg. Schep bolletjes sorbetijs op de schaal in een ring rond de soesjes.
- 4 Pof de mihoen door deze kort te frituren. Zet de gepofte mihoen op de top van de soesjesberg en bestrooi royaal met poedersuiker.
bereidingstip
Zo’n bergje gepofte mihoen maakt de soesjestoren extra feestelijk: kleine moeite, groots effect! Maar als je geen zin hebt om te frituren dan kun je de soesjes ook bestrooien met geroosterd amandelschaafsel of andere gebaksdecoratie naar keuze.. Vervang het ijs door door stracciatella- of chocolade-ijs.. Gebruik voor dit recept kant-en-klare chocoladesoesjes.