4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Tortellini ovenschotel met romige tomatensaus en kaas

Tortellini ovenschotel met romige tomatensaus en kaas

ingrediënten


10 min
4 personen
150 gram pastakaas
500 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom light
70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

500 gram tortellini met ham

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer intussen met een garde de tomatenpuree met de kookroom glad en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op. Meng de pasta met het kookvocht door de tomatenpureeroomsaus.
  • 3 Verdeel de tortellini over de ovenschaal. Verdeel de erwten en tomaatjes erover. Schenk de tomaten-roomsaus over de pasta. Bestrooi met de kaas.
  • 4 Bak de tortellinischotel in de oven in 10 min. goudgeel en gaar.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Neem tortellini met spinazie en ricotta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 768 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 40 gram