4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Tortilla met garnalen-ananassaté

Tortilla met garnalen-ananassaté

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

4 kleine tortillawraps
chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

250 gram ananasblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

4 spiesen

  • 1 Dep de garnalen droog met keukenpapier en steek ze om en om met de ananasblokjes aan de spiesen. Rasp de schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Meng 2 eetlepels olie met 1 eetlepel limoensap en bestrijk de spiesen ermee.
  • 2 Meng de rest van de olie met de gember, limoenrasp en de helft van het overgebleven limoensap en houd deze dressing apart.
  • 3 Schil de avocado’s, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees fijn. Meng met de tomaat, ui, een snuf chilipoeder en de rest van het limoensap tot een guacamole.
  • 4 Verhit een grillpan, ovengrill of gebruik de barbecue. Verwarm de wraps kort. Gril de spiesjes in 3-4 minuten lichtbruin en keer regelmatig.
  • 5 Bestrijk de wraps met de guacamole. Leg de saté erop, besprenkel met de limoendressing en bestrooi met de koriander.

wijnadvies

Het zoetje van de ananas brengt ons naar Zuid- Afrikaans wit, een viognier smaakt heerlijk bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté