4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Toscaans gehaktbrood met pancetta

Toscaans gehaktbrood met pancetta

ingrediënten


20 min
4 personen
500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

600 gram Italiaanse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

300 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

650 milliliter geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

300 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

7 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 cakevormen

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Week het brood in de melk. Kneed het gehakt met de Italiaanse kruiden, zout, peper, ui, knoflook door het uitgeknepen brood en de eieren.
  • 2 Bekleed de cakevormen met pancetta en laat over de rand hangen. Schep een derde van het gehakt in de vormen en strijk glad met een vochtige lepel.
  • 3 Leg daarop de helft van de paprika, de helft van de mozzarella en basilicumblaadjes. Verdeel daarover de helft van het overige gehakt, de rest van de paprika en mozzarella en dan de rest van het gehakt.
  • 4 Vouw de pancetta over het gehakt en gaar de gehaktbroden 35-40 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Verhit intussen een scheutje olijfolie en roerbak hierin de Italiaanse groenten. Besprenkel de tomaten met olie, bestrooi met zout en rooster ze in een grill- of koekenpan.
  • 6 Giet het overtollige vet uit de cakevormen. Laat 1 gehaktbrood afkoelen voor dag 2. Snijd het andere gehaktbrood in plakken en serveer warm met de groenten en tomaten. Garneer met basilicum.

bereidingstip

Serveer op dag 2 voor een Italiaanse broodje plakken koud gehaktbrood op focaccia of ciabatta met een pluk rucola, olijfolie en balsamicoazijn of pesto. Je kunt er dan met meer mensen van eten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1115 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 78 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté