8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Toscaanse perentaart met limoncello-room

Toscaanse perentaart met limoncello-room

ingrediënten


20 min
8 personen
2 eetlepels citroenlikeur

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoncello

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

5 handperen

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbol uit tot een lap van circa 26 cm ø. Leg het deeg in de ingevette vorm en druk aan bij de randen. Leg een stuk bakpapier met blindbakvulling erop en bak de bodem 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Meng de amandelspijs met de rest van het ei. Neem de bodem uit de oven, maar schakel de oven niet uit. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bestrijk de lauwwarme deegbodem met de spijs en leg de partjes peer erop.
  • 3 Bestrijk met de abrikozenjam gemengd met de rozemarijn en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taart nog 10-12 minuten verder in de oven. Meng de ingrediënten voor de limoncello-room en serveer deze room bij de taart.

bereidingstip

Liever geen likeur? Kies dan voor limonadesiroop met citroensmaak in deze Toscaanse perentaart. . Vervang de abrikozenjam in deze Toscaanse perentaart door sinaasappelmarmelade. . Neem tijm in plaats van rozemarijn in deze Toscaanse perentaart met limoncelloroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 10 gram