4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Toscaanse ribollita

Toscaanse ribollita

ingrediënten


35 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes linzen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 grote uien
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote pan en bak hierin het brood aan beide kanten krokant en goudbruin. Neem uit de pan en snijd eventueel in iets kleinere stukjes.
  • 2 Bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en prei in het bakvet op middelhoge stand, tot alle groenten zacht en gaar zijn. Voeg de tomaten toe en verwarm mee.
  • 3 Voeg de pesto, bouillon en linzen toe. Kook een paar minuten door om alles te verwarmen. Verdeel het brood over 4 kommen en giet de soep erop. Garneer met basilicum.

bereidingstip

Deze stevige soep is perfect om al een dag van tevoren te maken. Alle smaken trekken dan lekker in. Verwarm opnieuw en genieten maar.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté