staafmixer
ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
staafmixer
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
• Bespaar tijd door voorgesneden aardappelschijfjes te gebruiken.<br/> • Waarom wordt gratin soms waterig? Dat komt meestal doordat er te veel vocht in de pan zit. Gebruik daarom vastkokende aardappelen, die houden beter hun vorm en geven minder vocht af tijdens het bakken. . <h4>Variatietip</h4> Behalve Gruyère kun je ook Emmentaler of Parmezaanse kaas gebruiken. . <h4>Aardappelgratin bewaren, ontdooien en opwarmen</h4> • Aardappelgratin kun je prima een dag van tevoren maken, of nog eerder.<br/> • Laat de gratin op een rooster maximaal twee uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek strak af met vershoudfolie en bewaar in de vriezer.<br/> • Zet de gratin de avond of 24 uur voor het kerstdiner in de koelkast. <br/> • Geen tijd om te ontdooien? Zet de gratin dan bevroren in de oven en verleng de oventijd met 10-20 min. Dek de schaal de laatste 5 -10 min. af met aluminiumfolie. <br/> • Verwijder de folie en verwarm de gratin in 20-30 min. op 180°C in de oven, tot hij volledig warm is en van boven weer knapperig is.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 568 kcal |
vet | 36 gram |
verzadigd vet | 25 gram |
koolhydraten | 46 gram |
eiwit | 13 gram |
WEB01-SPAR-PU