4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Traybake met biet, geitenkaas en honingkruim

Traybake met biet, geitenkaas en honingkruim

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

600 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer met hakmolen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bieten in plakjes van 8 mm. Verdeel de aardappelschijfjes en bietenplakjes dakpansgewijs over de bakplaat.
  • 2 Verkruimel de geitenkaas grof en strooi over de aardappel en biet. Besprenkel met de olie en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rooster de aardappelschijfjes en biet in de oven in 20 min. goudgeel en gaar.
  • 4 Maal intussen in de hakmolen het brood (met korst) met de knoflook fijn. Rooster in een droge koekenpan het broodkruim lichtbruin en krokant. Voeg de honing en tijm toe en rooster nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Bestrooi de traybake uit de oven met het krokante honingkruim.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 446 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 18 gram