4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Traybake met citroenhoningkip, zoete aardappel en rucola

Traybake met citroenhoningkip, zoete aardappel en rucola

ingrediënten


10 min
4 personen
1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel milde mosterd
1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng in een schaal het citroensap met de mosterd en honing. Schep de kipdijfilet erdoor.
  • 2 Leg de kipdijfilet met de zoete aardappel en cherrytomaatjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout en/of peper.
  • 3 Rooster de zoete aardappel met de kipdijfilet in 20 min. lichtbruin en gaar.
  • 4 Bestrooi de traybake uit de oven met de rucola.

bereidingstip

Laat de kipdijfilet weg. Verdeel met de rucola 160 g zachte geitenkaas met honing in stukjes over de traybake.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 486 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 24 gram