8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Très leches cake

Très leches cake

ingrediënten


30 min
8 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de eiwitten luchtig met een snufje zout. Voeg 75 gram suiker in gedeeltes toe en klop tot de eiwitten glanzend en stijf zijn.
  • 2 Klop in een andere kom de eidooiers licht en luchtig met de rest van de suiker. Voeg dan de bloem, bakpoeder en 50-75 milliliter melk toe. Spatel de eiwitten voorzichtig door het mengsel. Giet in de bakvorm en bak circa 40 minuten in de oven.
  • 3 Prik met een satéprikker of vork de hele bovenkant van de cake in en laat 10 minuten afkoelen. Meng de rest van de melk met de gecondenseerde melk en giet de helft over de cake. Laat 5 minuten staan en giet dan de rest erover. Laat volledig afkoelen.
  • 4 Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en bestrijk de cake ermee. Zet tot het serveren in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 7 gram