gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Tropische fish fingers

Tropische fish fingers

ingrediënten


30 min
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Maal in een keukenmachine de zalmfilet met de munt, 1 bosui, de currypasta en maizena. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Draai met vochtige handen kleine worstjes van het mengsel en laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 3 Wentel de fish fingers vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.
  • 4 Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en bak hierin de fish fingers in circa 4 minuten rondom gaar en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Serveer de fish fingers met de overige bosui, rode peper en partjes limoen. Lekker met (chili)mayonaise.

wijnadvies

Bij dit recept voor spicy fish fingers is Green Grüner Veltliner een fijne opfrisser.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 9 gram