eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Tropische kipcocktail

Tropische kipcocktail

ingrediënten


25 min
2 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

30 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 kleine glaasjes

  • 1 Bestrooi de kip met een beetje cayennepeper en zout. Verhit de boter en bak de kipreepjes in 4-5 minuten gaar en goudbruin.
  • 2 Besprenkel de avocado- en mangoblokjes met het limoensap. Meng de mayonaise met de yoghurt, ½ theelepel limoenrasp, zout en peper.
  • 3 Verdeel de sla over de glaasjes. Leg daarop de kipreepjes, avocado en mango. Schep 1 eetlepel dressing erop. Bestrooi met de kokos en bieslook.

wijnadvies

Grüner veltliner staat bekend om zijn aangename zuren: juist daarom combineert hij zo goed met pittige gerechten. Maar ook tropisch fruit, avocado, kokos en groene kruiden kan deze culinaire alleskunner lachend aan. Geen wonder dat hij perfect is om te schenken bij deze tropische kipcocktail.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 10 gram