gemiddeld
40 min.
tussendoortje
recepten Tropische koekjes

Tropische koekjes

ingrediënten


40 min
1 glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

1 chocolade glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

zakje glazuur
zakje glazuur
zakje glazuur
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot circa ½ cm dik.
  • 2 Snijd met behulp van sjablonen flamingo’s en ananasvormpjes uit het deeg. Leg op de bakplaat en bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Laat afkoelen. Bereid intussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de flamingokoekjes met het roze glazuur en de ananaskoekjes met het gele en groene glazuur. Laat drogen.
  • 4 Teken met geel glazuur een rasterpatroon op het middenstuk van de ananassen en en snavels en pootjes op de flamingo’s. Laat even drogen en teken met een glazuurstift een oogje en snavelpuntje op de flamingo’s.

bereidingstip

Op boodschappen.nl vind je de koekjessjablonen als printable download! Of snijd zelf figuren uit.. Maak voor dit recept zelf gekleurd glazuur. Voeg aan poedersuiker wat water toe voor een wit glazuur en kleur dit basisglazuur roze met bietensap, groen met spinazienat en geel met kurkumapoeder (koenjit).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip