voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
bijgerecht
recepten tropische salade

tropische salade

ingredi├źnten

1 halve kropsla

1 avocado

100 gram gerookte zalm

1 halve mango

1 zesde ananas

1 halve citroen

1 dl olijfolie

1 snufje versgemalen peper

1 snufje zout


  • 1 Pluk de kropsla, scheur grotere bladeren in vieren en was grondig onder de kraan. Laat vervolgens zeer goed uitlekken.
  • 2 Maak de mango en de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Rasp de citroen en houd deze apart.
  • 4 Doe het sap van de citroen met een klein beetje ananas en mango in de blender en kruid met zout en peper. Draai volledig glad en voeg nu druppelsgewijs de olijfolie toe. Houd deze dressing apart.
  • 5 Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel voorzichtig de gehalveerde avocado's uit de schil. Leg de avocado met de platte kant naar beneden op een snijplank en snijd deze met een scherp mes in dunne plakjes. Duw deze plakjes uit elkaar, zodat er een waaier ontstaat en rol dat vervolgens op. Op deze manier heb je een bloem van avocado gemaakt.
  • 6 Dresseer in het midden van 2 borden de avocadobloem en verdeel er de kropsla langs. Schep er de mango en de ananas over en verdeel er de plakjes van de gerookte zalm op. Lepel er de tropische dressing overheen en bestrooi het geheel met citroenrasp en versgemalen peper.