4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Tuinbonensalade met geitenkaas

Tuinbonensalade met geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

125 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

400 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook diepvriestuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking of kook verse tuinbonen circa 10 minuten.
  • 2 Schaaf de komkommer in lange, dunne linten. Giet de bonen af en spoel ze om met koud water.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de tuinbonen, paprika, bosuitjes, bleekselderij en de dressing door elkaar.
  • 4 Verdeel de rucola over een schaal. Schep de salade erop en leg de komkommer eromheen.
  • 5 Bestrooi met de geitenkaas en garneer met de basilicumblaadjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté