voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
brunch
Recepten Tulband van pizzadeeg

Tulband van pizzadeeg

ingrediënten

1 verpakking croissantdeeg (voor 6 grote croissants)

6 middelgrote eieren

6 plakken spek

1 half zakje geraspte kaas

1 scheut melk

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 snufje peper

1 snufje zout


  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het deeg over, maak er een ster met een gat van. Plak het deeg goed aan elkaar zodat het niet loslaat.
  • 2 Doe de eieren in een maatbeker, doe er een scheut melk bij, voeg de kruiden en ruim peper en zout toe.
  • 3 Meng goed door elkaar en schenk in een hete koekenpan, maar laat een heel klein beetje ei achter in de maatbeker.
  • 4 Roer je eieren constant door totdat je roerei hebt. Na 40-60 seconden zijn de eieren goed, je wilt ze niet te gaar hebben want ze moeten nog in de oven.
  • 5 Leg op elke croissantflap een plak spek. Bestrijk met wat losgeklopt ei.
  • 6 Verdeel het roerei over de krans, vouw deze dicht (zorg dat de binnenzijde elkaar raakt) en bestrooi ruim met geraspte kaas.
  • 7 Bestrijk de krans met het overgebleven ei en zet ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.