6 personen
brunch
recepten Tulband van pizzadeeg

Tulband van pizzadeeg

ingrediënten


6 personen
1 snufje zout
1 snufje peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 scheut melk
1 half zakje geraspte kaas
6 plakken spek
6 middelgrote eieren
1 verpakking croissantdeeg (voor 6 grote croissants)

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het deeg over, maak er een ster met een gat van. Plak het deeg goed aan elkaar zodat het niet loslaat.
  • 2 Doe de eieren in een maatbeker, doe er een scheut melk bij, voeg de kruiden en ruim peper en zout toe.
  • 3 Meng goed door elkaar en schenk in een hete koekenpan, maar laat een heel klein beetje ei achter in de maatbeker.
  • 4 Roer je eieren constant door totdat je roerei hebt. Na 40-60 seconden zijn de eieren goed, je wilt ze niet te gaar hebben want ze moeten nog in de oven.
  • 5 Leg op elke croissantflap een plak spek. Bestrijk met wat losgeklopt ei.
  • 6 Verdeel het roerei over de krans, vouw deze dicht (zorg dat de binnenzijde elkaar raakt) en bestrooi ruim met geraspte kaas.
  • 7 Bestrijk de krans met het overgebleven ei en zet ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip