voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
brunch
recepten Tulband van pizzadeeg

Tulband van pizzadeeg

ingrediënten

1 verpakking croissantdeeg (voor 6 grote croissants)

6 middelgrote eieren

6 plakken spek

1 half zakje geraspte kaas

1 scheut melk

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 snufje peper

1 snufje zout


  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het deeg over, maak er een ster met een gat van. Plak het deeg goed aan elkaar zodat het niet loslaat.
  • 2 Doe de eieren in een maatbeker, doe er een scheut melk bij, voeg de kruiden en ruim peper en zout toe.
  • 3 Meng goed door elkaar en schenk in een hete koekenpan, maar laat een heel klein beetje ei achter in de maatbeker.
  • 4 Roer je eieren constant door totdat je roerei hebt. Na 40-60 seconden zijn de eieren goed, je wilt ze niet te gaar hebben want ze moeten nog in de oven.
  • 5 Leg op elke croissantflap een plak spek. Bestrijk met wat losgeklopt ei.
  • 6 Verdeel het roerei over de krans, vouw deze dicht (zorg dat de binnenzijde elkaar raakt) en bestrooi ruim met geraspte kaas.
  • 7 Bestrijk de krans met het overgebleven ei en zet ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

recall Wahid Vleeswaren bekijk hier