4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Turkse stoofpot met uitjes en dadels

Turkse stoofpot met uitjes en dadels

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

150 gram verse dadels

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram sjalotjes
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram lamspoelet
500 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper. Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout naar smaak toe.
  • 2 Bak de sjalotjes 5 minuten mee. Pers de teentjes knoflook erboven. Voeg 2 dl water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan.
  • 3 Laat de paprika en de dadels de laatste 20 minuten meestoven.Voeg de banaanplakjes de laatste 5 minuten toe.
  • 4 Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met zilvervliesrijst of aardappelpuree.

wijnadvies

Kies voor een jonge rode wijn: een Italiaanse Chianti of een rode Spaanse Valdepeñas. Schenk beide aan de frisse kant 15-17ºC.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté