4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
home recepten Turkse yoghurtsoep met munt

Turkse yoghurtsoep met munt

ingrediënten


30 min
4 personen
12 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe het ei met de bloem in een kom en klop los. Voeg de yoghurt en 125 ml bouillon al roerend toe. Verwarm het yoghurtmengsel al roerend 5 min. op een lage stand. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt, anders kan het gaan schiften.
  • 2 Voeg 175 g gekookte rijst, de rest van de bouillon en de specerijen toe aan de soep. Pers de knoflook erboven. Verwarm de soep nog 15-20 min. op een lage stand, roer regelmatig.
  • 3 Snijd de muntblaadjes fijn. Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met de rest van de rijst, bestrooi met een mespunt paprikapoeder en de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 7 gram