4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Turkse yoghurtsoep met munt

Turkse yoghurtsoep met munt

ingrediënten


30 min
4 personen
12 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop het ei met de bloem los in een kom en voeg de yoghurt en een kwart van de bouillon al roerend toe. Verwarm dit yoghurtmengsel op een lage stand. Blijf circa 5 minuten langzaam roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet kookt, anders kan het gaan schiften.
  • 2 Voeg driekwart van de rijst, de rest van de bouillon, knoflook, specerijen en de helft van de kikkererwten toe en roer de soep 15-20 minuten op een lage stand.
  • 3 Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de muntblaadjes. Verdeel de soep over kommen.
  • 4 Garneer met de rest van de rijst, kikkererwten en gebakken munt. Bestuif met een snuf paprikapoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 11 gram