4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht

Uiensoep

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gruyère
4 sneeën stokbroden

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 liter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels donkerbruine suiker
1 eetlepels bloem
4 grote uien
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Bestrooi de ui met de bloem en basterdsuiker en bak op een lage stand in nog circa 10 minuten lichtbruin.
  • 2 Giet de bouillon erbij. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg toe aan de bouillon. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe door.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes brood op de bakplaat niet te dicht onder de grill. Verwijder de laurier met de kruidnagels en schep de soep in de kommen. Leg het brood op de soep en verdeel de kaas erover. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip

Gebruik groentebouillon voor een vegetarische uiensoep. . Bestrijk het geroosterde brood met mosterd en verdeel daarover de kaas. . Neem honing in plaats van basterdsuiker in deze uiensoep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté