4 personen
eenvoudig
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Uiensoep met kaascroutons

Uiensoep met kaascroutons

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gruyère
1 klein stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste soepkommen

  • 1 Verhit de boter maar laat deze niet verkleuren.
  • 2 Schep de ui erdoor en laat met de deksel op de pan op halve stand 15 minuten garen.
  • 3 Schep de suiker erdoor. Voeg de wijn toe, laat deze iets verdampen en laat de uien goudbruin kleuren.
  • 4 Giet de bouillon erbij, voeg de tijm toe en kook zachtjes met deksel 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Verwarm de ovengrill. Rooster de stokbroodplakjes lichtbruin.
  • 6 Verdeel de soep over de kommen. Leg de broodplakjes op de soep.
  • 7 Bestrooi brood en soep met de kaas. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté