4 personen
gemiddeld
90 min.
lunch, bijgerecht

Uienspread

ingrediënten


90 min
4 personen
50 gram blanke rozijnen
200 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gele uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pel en snijd de uien in dunne ringen of snipper ze fijn.
  • 2 Verwarm de olie in een grote pan met zware bodem en fruit de uien met een snufje zout al roerende 5 à 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat met het deksel op de pan op lage stand een uurtje zachtjes stoven.
  • 4 Neem het deksel van de pan en laat het vocht nog eens 15 minuten zachtjes inkoken of zolang nodig is tot de uienspread kleverig en mooi bruin is.

bereidingstip

Afgekoeld is de spread lekker op een broodje kaas of brie of bij een hamburger of worstjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 2 gram