4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Valenciaanse paella met kip

Valenciaanse paella met kip

ingrediënten


40 min
4 personen
2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de saffraan in 2 eetlepels kippenbouillon. Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees tot de schil overblijft. Gooi de schilletjes weg.
  • 2 Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de drumsticks goudbruin.
  • 3 Voeg de ui, chorizo en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen.
  • 4 Voeg de tomaten, sperziebonen, geweekte saffraan en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kook zachtjes 20 minuten.
  • 5 Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Bestrooi de paella met de peterselie en partjes citroen en serveer.

bereidingstip

Vervang de drumsticks in dit recept voor paella door kipkluifjes, kippenvleugels of reepjes kipfilet.. Neem salami in plaats van chorizo voor dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 955 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 57 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté