4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Vanille-hangop met meringue en bosvruchten

Vanille-hangop met meringue en bosvruchten

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram diepvriesbosvruchten
1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte schuimkransjes
2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 liter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Spatel de slagroom met de meringue door de uitgelekte yoghurt (hangop).
  • 2 Meng de gehakte munt door de bosvruchten. Schep een laag hangop in 4 glazen met daarop een laag bosvruchten en daarop de rest van de hangop. Garneer met munt.

bereidingstip

Maak de hangop nog wat zoeter en voeg er na het uitlekken poedersuiker naar smaak aan toe.. Vervang de bosvruchten in dit recept door bosvruchtenjam en roer 1-2 eetlepels bessenlikeur of cassis erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip