gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Vanille-ijstaartjes met frambozensaus en bramen

Vanille-ijstaartjes met frambozensaus en bramen

ingrediënten


30 min
10 bramen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

suiker

dit product is niet beschikbaar

1 doosje verse framboos
1 doosje diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

pistachenoten
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

rechthoekige ovenschaal

bakpapier

keukenmachine

  • 1 Bekleed de vorm met vershoudfolie. Knip bakpapier op maat van de bodem en leg het op de bodem.
  • 2 Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Voeg op het laatste moment de pistachenoten toe. Draai nog even kort zodat de nootjes wat kleiner worden, maar nog wel zichtbaar zijn.
  • 3 Laat de boter smelten en meng de koekjes en nootjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
  • 4 Laat de frambozen eventueel in een steelpan op een lage stand ontdooien en verwarm ze. Pureer met een staafmixer en voeg eventueel suiker naar smaak toe. Wrijf met een lepel of spatel door een zeef en houd de frambozensaus apart.
  • 5 Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng de slagroom met de gecondenseerde melk en het vanillemerg in een kom en klop met een mixer luchtig.
  • 6 Schep deze roomvulling in de vorm en zet minimaal 3 uur in de diepvries.
  • 7 Neem de ijstaart uit de vorm en snijd in 12-16 vierkante blokjes. Zet het benodigde aantal blokjes op bordjes en zet de rest weer afgedekt terug in de diepvries.
  • 8 Besprenkel met de frambozensaus en garneer met de (bevroren) bramen en extra pistachenoten.

bereidingstip

Gebruik een springvorm van 20 cm ø en maak taartpuntjes in plaats van vierkantjes.. Voeg een beetje limoen- of sinaasappelrasp toe aan het ijsmengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 4 gram