4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Vanille-risotto met rode bessen en frambozencoulis

Vanille-risotto met rode bessen en frambozencoulis

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grenadinesiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bessenlikeur

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

250 gram rode bessen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine schaaltjes

  • 1 Houd 4 takjes rode bessen achter voor de garnering. Ris de rest van de bessen en zet apart. Pureer de frambozen met de poedersuiker en likeur of siroop.
  • 2 Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  • 3 Verwarm intussen de melk met het vanillemerg en de suiker tegen de kook aan. Schep een lepel melk door de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot alle melk op en de rijst gaar is.
  • 4 Schep de chocolade erdoor en roer tot deze gesmolten is. Spatel de rode bessen er zo voorzichtig door dat ze heel blijven.
  • 5 Schep de risotto in de schaaltjes en roer met een vork de frambozencoulis als een swirl erdoor. Garneer met de bessentakjes.

bereidingstip

Bestrooi het dessert extra met geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 13 gram