4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Vanillepannenkoeken

Vanillepannenkoeken

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

375 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenschil

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vanilleyoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Splits de eieren. Meng 1de bloem, de poedersuiker, de custardpoeder en een snufje zout.
  • 2 Meng de eidooiers met de vanilleyoghurt, de citroenschil en de melk.
  • 3 Giet dit mengsel in gedeelten bij de bloem en mix tot een glad beslag. Laat dit beslag afgedekt 15 minuten rusten.
  • 4 Klop de eiwitten met het citroensap stijf en spatel deze door het beslag.
  • 5 Schep per pannenkoek 2-3 eetlepels beslag in hete boter of olie en bak de pannenkoek 2 minuten per kant.

bereidingstip

Lekker met warme kersensaus: 1 potje kersen zonder pit met sap verwarmd en licht gebonden met aangelengd aardappelmeel of allesbinder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté